weblog

06
augustus
2008

Te koop: Sigma 70-200mm f/2.8 EX HSM (Canon)

Wegens geplande overstap naar een IS-versie van Canon, doe ik mijn fijne Sigma 70-200 f/2.8 EX HSM in de verkoop. Het is de non-DG versie, oftewel hij kan naast de 1.6x cropcamera's ook op de 1.3x crops (1D) en fullframe's (1Ds, 5D en analoge SLR's).

De lens is optisch in topconditie; er heeft altijd een UV-filter voor gezeten. Hij wordt geleverd inclusief stevige lenscover, zonnekap, lensdoppen, statiefgondel en 77mm UV-filter.
Afgezien van wat kleine gebruikssporen op de zonnekap is de lens 100% in orde.

Sigma 70-200mm f/2.8 EX HSM (Canon)

Sigma 70-200mm f/2.8 EX HSM (Canon)

Sigma 70-200mm f/2.8 EX HSM (Canon)

Vraagprijs: 575

Je kunt 'm in Rotterdam komen bekijken en testen, maar tegen vooruitbetaling wil ik 'm ook wel verzekerd opsturen. :)

reacties

Benjamin Groenewoud 
Gravatar Icon for Benjamin Groenewoud

Ik wil hierbij 400 euro voor je objectief bieden. Met vriendelijke groet, Benjamin Groenewoud.

Rogier 
Gravatar Icon for Rogier

Beste Jelle,

heb je deze Sigma altijd nog? Ik twijfel tussen deze Sigma en de Canon 70-200 F/4. Ik ben een enthousiaste amateur met een 40D en 25 jaar SLR ervaring. Wat zou jij adviseren?

Hartelijke groete,
Roger, Muiden

Pelle 
Gravatar Icon for Pelle

Die Sigma is allang verkocht. Als je de lichtsterkte nodig hebt, dan is het een goede koop. Als je het niet nodig hebt, dan is de 70-200 f/4 in alle opzichten beter. Ik heb de IS-versie ervan, en dat is verreweg de beste lens die ik ooit heb gehad. Snel, stil, scherp & contrastrijk.