weblog

13
december
2005

Samorost 2

Samorost 2Via de internetcreatieven mailinglist kwam ik er gisteren achter dat de opvolger van het schitterende Samorost uit is: Samorost 2.  

Samorost is een "point and click / adventure / puzzle Flash game" waarin een klein ventje met slaapmuts de hoofdrol speelt. Een jaar of twee geleden heb ik me uitstekend vermaakt met deel 1, waarin het kereltje moet voorkomen dat een andere planeet op de zijne botst. Beetje a la Armageddon, maar dan anders.

Het spel is echt prachtig gemaakt, en behoorlijk verslavend. In deel 2 wordt zijn hondje gekidnapped door een paar aliens, en het doel is nu om dat beestje weer terug te krijgen. Door diverse dingen aan te klikken en de kleine puzzels op te lossen, kom je steeds verder in het spel. Een geoefend gamer die wel vaker dit soort spellen heeft gedaan, zou binnen een klein half uur het eerste hoofdstuk al opgelost moeten hebben.

Als je dan nog verder wilt, dan moet je de volledige versie kopen voor $10.
Al met al niet echt een spel dat je maanden bezig houdt ofzo, maar wel prima vermaak voor als je je een avondje verveelt. Gewoon erg mooi en knap gemaakt. Oh ja: niet aan beginnen als je op je werk zit, want dan komt daar de rest van de dag ook niets meer van terecht...

Samorost2 screenshot

Samorost2 screenshot

Samorost2 screenshot

Nog meer van dit soort flashgames van de makers van Samorost:
Quest for the Rest, en Rocketman VC.

reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Get your 15 minutes of fame, en wees de eerste die reageert!