weblog

01
maart
2007

Onlangs opgeleverd: Robeco Zomerconcerten en Motif Funprint

Vanochtend las ik bij Gert-Jan over een (mede door hem) opgeleverd website project. Dat herinnerde mij er weer aan om hier ook weer eens wat van de dingen te laten zien die ik bij Zicht doe.

In de eerste plaats Motif Funprint. Een heel interessant concept, bedoeld om een merk dat printer- en kopieerpapier levert, van een stoffig imago af te helpen. Het draait allemaal om leuke of handige content, die wekelijks (automatisch) uit je printer komt rollen. Automatisch, als je het meegeleverde programma'tje hebt geinstalleerd. En heb je daar geen zin in, dan kun je natuurlijk ook gewoon gebruik maken van de email-reminder.

Screenshot Motif Funprint

Er zijn een stuk of 10 modules met content beschikbaar, van funny images tot bekende quotes, van celebrity news tot sudoku. Het aardige is dat je ook zelf content toe kunt voegen, zoals verjaardagen van jou en je collega's, of bijvoorbeeld de weekagenda.
Dit alles wordt wekelijks gebundeld en levert een mooi printje op, voor in de bedrijfskantine of boven het kopieerapparaat.  

Het volgende project dat de moeite waard is om te vermelden, is de website van Robeco Zomerconcerten. De uitdaging lag hierbij met name in de tijdsdruk (2 weken om een website van dergelijk formaat op te leveren is best krap), en in de communicatie met de webservers van het Concertgebouw.
Helaas zijn de SOAP-calls waarmee alle data over de verschillende concerten op de Zomerconcerten website binnenkomt, niet al te snel. En dus wilde je daar zo min mogelijk gebruik van maken. En dan is het erg handig als er AJAX-achtige technieken beschikbaar zijn. Waar vroeger een page-reload nodig was (en dus weer een trage SOAP-call) om een concert toe te voegen, gaat dat nu heel smooth.

Screenshot Robeco Zomerconcerten

Mijn aandeel in beide projecten is vrijwel de gehele technische kant van het verhaal geweest. Van XHTML/CSS/JS tot PHP/Smarty/SOAP/MySQL dus.

reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Get your 15 minutes of fame, en wees de eerste die reageert!