weblog

25
februari
2006

Olympische Winterspelen 2006, Turijn: De schaatsuitslagen

Een kleine drie weken geleden schreef ik over de Olympische Winterspelen in Turijn, en dan met name over mijn voorspellingen met betrekking tot het schaatsen. De laatste schaatsafstand zit er inmiddels op; tijd om de balans op te maken.

Voor dit jaar vrees ik echter een rol in de marge, net zoals in Hamar in 1994.

Die uitspraak is in ieder geval gelogenstraft, want in Hamar was er geen enkele keer goud, en dit jaar werd er drie keer de snelste tijd gereden. Sterker nog, er is zelfs beter gepresteerd dan in 2002.

In totaal zijn er twaalf afstanden verreden, waarvan ik slechts drie keer de juiste winnaar had voorspeld: Davis op de 1000m, Hedrick op de 5000m en Duitsland bij de dames-ploegenachtervolging. Viel me een beetje tegen eigenlijk. Acht keer had ik de winnaar al wel in mijn top 3 staan, en dat is -gezien de onvoorspelbaarheid die de Olympische Spelen altijd met zich meebrengen- op zich nog best acceptabel.

De winst van Bob de Jong, Marianne Timmer en Ireen Wust had ik echter totaal niet voorzien. Zij waren niet degenen waar ik mijn Nederlandse hoop op had gevestigd, en dat is dan waarschijnlijk ook de reden dat ik ze op hun afstanden niet tot mijn favorieten heb gerekend. De andere verrassing (voor mij dan) was de bejaarde Zjoerova op de 500m.

Van de 36 top-3 posities heb ik er uiteindelijk 22 vooraf goed ingeschat.
Al met al ben ik best tevreden (zeker wat betreft de Nederlanders, hoewel er op de ploegenachtervolging zowel voor de dames (die zilver hadden kunnen halen als ze Marieke Wijsman hadden meegenomen, ipv Sanne van der Star voor de 500m), als voor de heren (die Italie gewoon hadden verslagen als Kramer niet was gevallen) nog meer in had gezeten.

reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Get your 15 minutes of fame, en wees de eerste die reageert!