weblog

27
november
2005

Gravatar icons

Gravatar icon for PelleIk had het vorige week al ingebouwd, maar er nog geen aandacht aan gegeven verder: op www.gravatar.com is het mogelijk om een globally recognized avatar aan te vragen. Een avatar is een klein plaatje of icoontje waarmee je jezelf herkenbaar maakt op bijvoorbeeld een forum of op een weblog.

Normaal gesproken moet je voor elke website waar je je registreert, ook weer apart zo'n avatar aanmaken (als je dat wilt tenminste). Een gravatar echter is een plaatje dat aan je emailadres hangt, en bij elke website die gravatars ondersteunt wordt dan dat plaatje getoond. Vandaar 'globally recognized'.

Default gravatar iconHet is nu dus ook mogelijk om hier je gravatar te gebruiken; als je in het reactieformulier het emailadres invult waarmee je je op www.gravatar.com hebt geregistreerd, dan wordt in plaats van het blauwe tekstballonnetje jouw eigen avatar getoond.

Het kan even duren voor je gravatar is goedgekeurd, bij mij duurde het een paar dagen. Een panel van rating experts bekijkt elke ingezonden avatar, en hangt daar een rating aan. Zo wordt er voorkomen dat er op een site voor kinderen opeens allerlei gewelddadige of sexueel getinte plaatjes voorbij komen.

In mijn eigen reactie hieronder zie je het geheel al in werking.

reacties

ginie 
Gravatar Icon for ginie

Hallo ik zou graag willen weten waar de dorsano metode allemaal zit. Ik woon in drenthe kan iemand mij misschien vertellen waar hier in de buurd dorsano word gedaan. Rijssen is voor mij een heel eind weg graag zou ik een reactie krijgen. Ik heb een hernia gehad en blijf met de uitstraling pijn in mijn been en bil zitten. Het beinvloed je hele leven zou er graag van af willen Hierbij doe ik een oproep groetjes ginie