archief

20
december
2007

DagKans.nl

Neef Toon heeft samen met een vriend van de UvA vandaag zijn nieuwe internetproject gelanceerd: DagKans.nl

Lees er alles over in het persbericht op Emerce. Succes mannen!

30
maart
2007

Nieuwe videoportal van XS4ALL

Pelle is gescoutGisteren heeft XS4ALL een nieuwe (experimentele) video-dienst gelanceerd: VideoPortal (beta). Zeg maar Youtube, maar dan voor XS4ALL abonnees. En laat ik nou net bij XS4ALL zitten. Even uitproberen dus.

Voor zover ik kan zien is het (nog?) niet mogelijk om (a la Youtube) een filmpje te embedden op je eigen site, maar verder werkt het perfect. Een heel groot voordeel is dat je films van groter dan 100Mb kan plaatsen, want dat kan op Youtube niet. Ook worden je films in meerdere formaten gecodeerd: in Windows Media of in Quicktime, en dan zowel in medium als in high quality. Erg gebruiksvriendelijk.

Check hier de supercoole video die mijn collega's maakten voor de trouwerij van Jantina en mij:
Pelle is gescout.

By Youtube kon ik 'm niet plaatsen (vanwege de bestandsgrootte), maar bij XS4ALL dus wel. Weet ik meteen weer waarom ik daar ookalweer abonnee was ;)

01
maart
2007

Onlangs opgeleverd: Robeco Zomerconcerten en Motif Funprint

Vanochtend las ik bij Gert-Jan over een (mede door hem) opgeleverd website project. Dat herinnerde mij er weer aan om hier ook weer eens wat van de dingen te laten zien die ik bij Zicht doe.

In de eerste plaats Motif Funprint. Een heel interessant concept, bedoeld om een merk dat printer- en kopieerpapier levert, van een stoffig imago af te helpen. Het draait allemaal om leuke of handige content, die wekelijks (automatisch) uit je printer komt rollen. Automatisch, als je het meegeleverde programma'tje hebt geinstalleerd. En heb je daar geen zin in, dan kun je natuurlijk ook gewoon gebruik maken van de email-reminder.

Screenshot Motif Funprint

Lees verder...

20
december
2006

Zicht weblog gelanceerd

Vanaf vandaag zijn wij van Zicht ook actief aan het webloggen geslagen. Zie hier het resultaat.

De lancering van de jaarlijkse Zicht Kerstgame hebben we hier meteen maar in meegenomen, door het een mooi plekje in de header te geven. Ik zou zeggen: check it out :)

Zicht weblog screenshot

09
december
2006

Tante Kwebbel

Vandaag is in Rotterdam Kralingen/Crooswijk het project Tante Kwebbel van start gegaan. Een initiatief van het CVD in Rotterdam, om mensen die iets voor elkaar kunnen en willen betekenen aan elkaar te koppelen. Ouderwetse burenhulp in een modern jasje.

Achter Tante Kwebbel schuilt een slimme telefooncentrale, die mensen die hulp nodig hebben koppelt aan mensen die hebben aangegeven die hulp te kunnen bieden. Niet thuis? Geen zin? Geen tijd? Tante Kwebbel belt gewoon iemand anders. En als er uiteindelijk echt helemaal niemand beschikbaar is, dan wordt er doorgeschakeld naar een van de fallback-diensten, zoals de stichting Thuiszorg.

Wij van Zicht hebben de website ontworpen en gebouwd. Mijn aandeel hierin: design uitwerken in XHTML / CSS / JS, en de achterliggende functionaliteit bouwen met PHP / Smarty / SOAP / MySQL.

Tante Kwebbel website screenshot

Als deze pilot een succes wordt, dan zal het project worden uitgebreid naar de rest van Rotterdam en wellicht ook de rest van Nederland.

Lees verder...

21
september
2006

Volvo C30 website en Retriever website gelanceerd

In het kader van doet die gast nou wel wat op z'n werk?, hier dan maar twee recent door Zicht opgeleverde projecten:

Om te beginnen de promo-website van de nieuwe Volvo C30:

Volvo C30 Product of free will

Lees verder...

23
augustus
2006

Website Open Monumentendag gelanceerd

Regelmatig krijgt deze jongen dit soort vragen:

Wat doe jij toch eigenlijk voor de kost? Iets met internet en websites toch?

Ja, inderdaad. Het leek me daarom wel leuk om hier een beetje de interessante projecten bij te gaan houden die we bij Zicht gebouwd hebben.

Vorige week hebben we de nieuwe website van de Open Monumentendag opgeleverd.
Een taaie klus, maar het resultaat mag er zijn:

Lees verder...

16
augustus
2006

Bunny suicides

Uit de categorie 'Ik verveel me, wat zal ik nu eens gaan tekenen?' presenteren wij u vandaag:
Bunny Suicides.

Briljante cartoons van iemand die zoveel mogelijk manieren heeft getekend waarop een konijn zelfmoord kan plegen.

Bunny Suicides

07
augustus
2006

Eyejoy Visuals ript Zicht website design

Dat we bij mijn werkgever Zicht mooie websites bouwden, wisten we natuurlijk al. Maar dat de concurrent het ook zo mooi vindt, daar waren we nog niet van op de hoogte...

Zicht nieuwe media ontwerpers Rotterdam

vs:

Eyejoy Visuals design ripoff website jatters Stadskanaal

Lees verder...

16
juni
2006

Even Apeldoorn bellen

Mooi spel van Centraal Beheer, aansluitend op hun Calucci-reclame.

31
mei
2006

Richard Osinga: Wembley

Mijn blik is strak gericht op de koude, glanzende buik, de botten schemeren door het vlees. Daar, daar en daar. Ik moet, ik moet en ik moet.
Ik voel een hand op mijn schouder. Ik maak de buik af, blijf in kadans: moet moet moet, pas als het kleinste bot, kleiner dan mijn pink, door de lucht vliegt, kijk ik om. Leolo draagt dezelfde witte laarzen als wij, en heeft hetzelfde papieren hoedje op, maar het staat hem niet; het past niet bij zijn kleurrijke overhemd, bij zijn gouden tand, bij zijn wijdvallende broek.

Lees verder...

27
april
2006

Google image-search verbeterd?

Sinds een week of 3 is het aantal bezoekers dat via Google Images naar mijn site heeft doorgeklikt explosief gestegen. Waar dat eerst beperkt bleef tot hooguit 10 stuks per week, waren dat er gisteren al bijna 200.

Google Image results op jellejanvanveelen.nl

Heeft iemand enig idee wat deze plotselinge boost als oorzaak heeft? Heeft Google z'n algoritmes verbeterd? Is er een nieuw datacentrum in gebruik genomen? Of doet de Google-bot maar eens in het half jaar een spider-ronde en ben ik voor het eerst weer eens goed geindexeerd?

31
maart
2006

Unpimp my ride

Voor de mensen die ze nog niet gezien hadden:

Lees verder...

18
maart
2006

Iemand hier met een dimeadozen.org account?

Sinds vanmiddag krijg ik tientallen bezoekers per uur die via dimeadozen.org op mijn site komen, om precies te zijn vanaf deze url. Je moet alleen ingelogd zijn om te zien wat er op die pagina precies te vinden is. En helaas pindakaas, ze hebben een account-stop dus mezelf aanmelden zit er niet in. Ook op BugMeNot (handig!) was er geen accountinfo te vinden.

Zo te zien is het een of andere torrent site, maar ik ben bestwel benieuwd wat mijn website precies met een blijkbaar populaire torrent te maken heeft. Iemand hier die hier toevallig een accountje heeft?

09
februari
2006

Nominatie voor een Dutch Bloggie: Beste fotolog

Gisteren zag ik dat ik gewoon genomineerd ben voor een Dutch Bloggie! Whaa!

Op 1 januari gaan de verkiezingen voor de beste weblogs in Nederland, de Dutch Bloggies, van start. Vanaf die datum kan het Nederlandse publiek drie weken lang over veertien verschillende categorieen zijn nominaties aandragen op http://www.dutchbloggies.nl. Naar aanleiding van die eerste ronde krijgen enerzijds het publiek, anderzijds een deskundige jury vanaf 1 februari de mogelijkheid uit de lijsten van meest genoemde nominaties de uiteindelijke winnaars te bepalen.
http://www.dutchbloggies.nl/pers.php

Lees verder...

01
februari
2006

Sargasso Battle of the Blogs: Gebrek aan inspiratie of inhoud?

Sargasso Battle ExampleBij Sargasso hadden ze me gespot en opgenomen in hun Battle of the Blogs. Sargasso voorspelt dat 2006 de geschiedenis in gaat als het jaar van de grote Nederlandse weblog-oorlog. En om dat te gaan illustreren, brengen ze maandelijks verslag uit van hun bevindingen in webloggend Nederland.

Mijn bescheiden weblogje staat dus ook in dat overzichtje. Tiende rij, achtste van links. Dit is waarmee de fijne Sargasso scout mijn weblog heeft getypeerd:

Een blik op de legenda leert me dat de achtergrondkleur de frequentie weergeeft. In dit geval is die vies bruin, wat zoveel wil zeggen als dat ik hier niet dagelijks post, en er soms zelfs meerdere dagen tussen twee opeenvolgende posts zitten. Een correcte constatering.

Echter, waar ik me dus niet in kan vinden, is de betekenis van het symbool op dat plaatje: "Gebrek aan inspiratie of inhoud." Are you kidding me? Ik weet niet hoe oppervlakkig de Sargasso-scouts zijn, maar als je mijn website (met regelmatig uitgebreide artikelen zoals hier, hier, hier en hier) dat predikaat meegeeft, maar ondertussen inhoudsloze weblogs als neukia.nl, jaggle.nl en vkmag.com niet een dergelijke waardering meegeeft, dan begin ik toch sterk te twijfelen aan de geloofwaardigheid van onze Sargasso-vrienden.

Lees verder...

25
januari
2006

Blog.Worm

Blog.Worm

13
december
2005

Samorost 2

Samorost 2Via de internetcreatieven mailinglist kwam ik er gisteren achter dat de opvolger van het schitterende Samorost uit is: Samorost 2.  

Samorost is een "point and click / adventure / puzzle Flash game" waarin een klein ventje met slaapmuts de hoofdrol speelt. Een jaar of twee geleden heb ik me uitstekend vermaakt met deel 1, waarin het kereltje moet voorkomen dat een andere planeet op de zijne botst. Beetje a la Armageddon, maar dan anders.

Lees verder...