archief

30
april
2010

Ons appartement te koop!

Vanaf vandaag staat onze woning (een mooie maisonnette/bovenwoning in Rotterdam) te koop!

Bekijk het op Funda en Makelaarsland, of bekijk alle foto's in extra groot formaat op de speciaal in het leven geroepen site huis-te-koop-rotterdam.nl ;)

Kenmerken: 100m2, 4 kamers, moderne keuken (2005) met inbouwapparatuur, geheel dubbel glas en kunststof kozijnen, centrale verwarming en zuinige HR-ketel (2009). Vraagprijs: 129.500

Mooie maisonnette te koop: Russischestraat 62 B2, Rotterdam

Mooie maisonnette te koop: Russischestraat 62 B2, Rotterdam

Mooie maisonnette te koop: Russischestraat 62 B2, Rotterdam

30
augustus
2006

Nieuwe bank

Maandag was 'ie er dan eindelijk:

Nieuwe bank (Trendhopper)

25
maart
2006

Fotolijsten

Ik had ze al een jaar in huis, detwee Ikea Ribba fotolijsten, en vandaag heb ik ze dan maar eens opgehangen. Donderdagavond heb ik 10 foto's gezocht en naar Profotonet gestuurd (aanrader). Vandaag lagen ze netjes afgedrukt op 13x19 in de brievenbus.

Straks maar eens kijken of ik wat bedrading weg kan werken. Het wordt nog wel eens wat, met dat huisje van me.

Ikea Ribba fotolijst

Lees verder...

16
december
2005

Fatboy

FatboyVorige week vrijdag kwam ik thuis, en vond ik een briefje van DHL op de mat. Ze hadden een pakketje af proberen te leveren toen ik er niet was, en dat kon ik 's avonds zelf even ophalen bij hun depot aan de Kiotoweg in Rotterdam. Stiekem wist ik al wat het was, want Willem had diezelfde er ook al eentje gehad: een Fatboy.

Best een leuk kerstcadeautje van Tweakers.net, waar ik een aantal jaren moderator ben geweest van de fora Webdesign & Graphics en Fotografie.

Lees verder...

20
november
2005

Plafond perikelen - part one

Op vrijdag 12 augustus was het noodweer in Rotterdam. De straten stonden blank. En op mijn balkon stond een halve meter hagel. Het smeltwater kon niet weg, behalve dan door gaten en kieren waar het normaal gesproken niet doorheen hoort te kunnen.

Zelf zat ik op het Flevo Festival toen, dus ik heb er helemaal niets van mee gekregen. Tot ik daar de politie aan de lijn krijg, die me vertelde dat het slim was om misschien toch even thuis te gaan kijken. De brandweer heeft diverse huizen hier opengebroken en leeggepompt en schenen ook bij mij voor de deur gestaan te hebben. Slik, denk je dan.

Ik ben toen snel naar huis gegaan, waar mijn ouders inmiddels ook al even een kijkje waren wezen nemen. Het zag er toen zo en zo uit. Inmiddels zijn we nu dik 3 maanden verder, en ziet het er zo uit:

Systeemplafond kapot - situatie 20 november 2005

Lees verder...

02
maart
2005

Daar zijn we weer!

Zo, daar zijn we weer, verhuisd en wel. Er komt in zo'n laatste week zoveel op je af dat het onmogelijk is om alles voor de volle 100% tot je door te laten dringen. Toch hier de belangrijkste dingen van afgelopen dagen:

Keuken
M'n keuken is besteld! Na de nodige onderhandelingen over de prijs denk ik dat ik een mooie deal heb kunnen sluiten. Ik heb inmiddels een leidingschema opgestuurd gekregen, en er moet nog een hoop gebeuren voor het helemaal af is: keuken slopen, leidingen verleggen, muren stucen, keuken (laten) plaatsen, tegelen, verlichting aanleggen. Met het slopen ben ik met hulp van Lourens al aardig ver gekomen (kastjes eraf, 3 lagen (!) tegels verwijderd etc):

Lees verder...

21
februari
2005

Tot over een week!

Komende week ben ik vrij, en aangezien ik pas over anderhalve week thuis internet heb zullen er voorlopig even geen updates meer verschijnen. Ik hoop op 1 maart een supermooi en volledig afgewerkt huis te kunnen presenteren. Of dat ook het geval is? Geen idee, dat zien we volgende week ;). Voorlopig ga ik me 'even' bezighouden met structuurverven slaapkamer, kleuren slaapkamer, betimmeren achterwand slaapkamer, uitzoeken, bestellen en leggen vloerbedekking slaapkamer, uitzoeken en bestellen keuken, beetje schuren en schilderen van deurposten, aansluiting voor tv maken, inpakken, verhuizen, aansluiten wasmachine, schoonmaken, inrichten, slopen vloerbedekking en zeil uit oude huis, grofvuil verslepen, etcetera. Moet lukken in een weekje toch?

20
februari
2005

Opruimen

Het was een ontzettend stoffige onopgeruimde bende na gisteren, dus vanmiddag heb ik er eens flink de bezem doorheen gehaald. Hier het resultaat van gisteren (en de afgelopen weken):

Lees verder...

19
februari
2005

Neef Jan is een held!

Vanaf vanochtend 9.00 tot 's avonds 22.00 bezig geweest, maar het resultaat mag er zijn! Na het slopen van de keukenmuur heeft Jan een heel mooi muurtje getimmerd op bar-hoogte, zodat mijn keuken straks een meter langer door kan lopen en ik meer kast- en werkruimte heb. Slopen, puin ruimen (12 loodzware zakken puin 2 trappen naar beneden, ik voel het nu nog in m'n rug...), electriciteitsleidingen verleggen, laminaat zagen, muurtje timmeren, multiplex schroeven, gips schroeven, schakelaar & dimmer plaatsen, laminaat terugplaatsen, muren en posten aftimmeren... respect! Morgen pics van hoe het geworden is.

18
februari
2005

Het begint ergens op te lijken

Vandaag zijn m'n ouders allebei bezig geweest terwijl ik gewoon aan het werk was.. DJ heeft het behang vrijwel volledig afgemaakt, en M heeft de zolder afgewit en het plafond van de slaapkamer.

's Avonds samen met neef Jan uit Arnhem wat sloopwerkzaamheden verricht en een inventarisatie gemaakt voor wat we op zaterdag nodig hebben.

17
februari
2005

Verfwerk bijna af

Toiletdeur en hekje bij de trap afgeverfd. Verder een beetje opgeruimd en een todo-list voor m'n ouders gemaakt, die morgen de hele dag bezig gaan.

16
februari
2005

Mooi rood is niet lelijk

Alle plafondplaten aan de voorkant zitten erin. Daar hoeft alleen nog behangen te worden, en dan is 2/3e van de woonkamer klaar, afgezien van wat plintjes en het oververven van 1 deurpost. De achterkant van de WC-deur is geverfd, en ik heb de meterkast en het hekje bovenaan de trap een kleurtje gegeven: Ambitie Rood. Het wordt onderhand tijd om eens iets aan m'n slaapkamer te gaan doen.. morgen maar eens kijken.

15
februari
2005

Plafond voorkant bijna klaar

Na thuis op de bank in slaap gevallen te zijn, toch nog snel even langs m'n nieuwe huis gegaan om de n-na-laatste partij plafondplaten er weer in te zetten. De laatste 10 heb ik vervolgens geschilderd en deze gaan er morgenavond in. Ook heb ik alvast weer wat plintjes teruggeschroefd.

14
februari
2005

Plafond continued

Vanmiddag vrij genomen; Kolpa kwam langs om m'n oude huis te keuren. Vanaf een uurtje of 3 ben ik toen nog even aan de klus geweest; weer 10 platen teruggeplaatst en 15 platen in de latex gezet. Verder nog even naar de Karwei gefietst om wat rollers terug te brengen en wat klein spul te kopen. 's Avonds na zaalvoetbal met Lourens 4 grote zakken met puin buiten gezet; nu nog hopen dat de Roteb het mee wil nemen.

13
februari
2005

Beetje slopen, beetje opruimen

Nog even 2 uurtjes bezig geweest met het resterende gedeelte van m'n plafond slopen, puin te ruimen en alles weer een beetje bewoonbaar te maken. Verder nog wat bier gedronken en shoarma besteld met Tjeerd Arie en Mark, die tegen de avond ook ff langs kwamen.

12
februari
2005

Inbouwspotjes

Ik had mooie inbouwspotjes gekocht, en vandaag zijn die er met de onmisbare hulp van Sebastiaan in gezet. In het kort kwam het hier op neer: deurpost slopen (ja, eentje die ik al mooi geverfd had...), hardboard plafond (boven systeemplafond) slopen, lasdozen monteren, buizen aanleggen, gaten boren in deurpost, gaten boren in muur, dimmers (dure krengen!) op post monteren, stopcontact op post monteren, deurpost terugzetten, zien dat het niet past, deurpost er weer af slopen, metalen wanddoos uit muur slopen, gat in muur nog groter maken, deurpost er weer op monteren, zien dat het wel past, draden trekken, gaten boren in systeemplafond platen, platen in plafond leggen, draden er door heen trekken, spotjes aansluiten en in gaten stoppen, dimmers proberen, en ja... het werkt!! Sebas, bedankt!

Lees verder...

11
februari
2005

Nog een likje verf

Vanavond de deur aan de kant van de keuken helemaal afgelakt. Verder nog een berg elektriciteits-spullen (buizen, installatiedraad, etc) opgehaald bij Willem. Of nou ja, hij is het komen brengen omdat het niet echt makkelijk mee bleek te nemen op de fiets. Toch maar eens aan een rijbewijs beginnen...
M'n vader is verder gegaan met behangen; de muur aan de lange zijde is nu helemaal gedaan, en de muur achter de kast ook.

10
februari
2005

Telefoon aangesloten

Sinds vanmiddag is mijn telefoonlijn verhuisd, van m'n huidige naar m'n nieuwe adres. De KPN meneer heeft zelfs nog een aansluitpunt gefixed, iets wat hij helemaal niet had hoeven doen. Gratisch!
Zelf heb ik de metalen constructie van het plafond schoongemaakt met ammoniak. Erg leuk, een paar uur boven een emmer met heerlijk geurend ammoniak op een ladder staan, ik voel het nu nog steeds in m'n kop. 's Avonds kwam Willem helpen, en die heeft de zolder lekker staan witten. Zelf heb ik n kant van een deur geverfd, de andere kant met Paars bewerkt en het raampje waardoor je van de woonkamer naar de trap kijkt in een soort van Viesgroen gelakt. Het begint zowaar ergens op te gaan lijken...

08
februari
2005

Plafond pauperzooi

Vanavond heb ik m'n systeemplafond er voor de helft uit gehaald. Donders, wat een troep zat daar onder zeg.. het liefste zou ik alles er helemaal uit rossen en een volledig nieuw plafond erin zetten, maar dat past zegmaar niet echt in m'n planning en budget. Dus alles gaat schoongemaakt worden en geverfd, en als ik me over een jaar ofzo een keer boos maak dan kunnen we dat alsnog wel even doen.
Reinier heeft ook flink z'n best staan doen, want die heeft de deuren en posten van toilet en meterkast geschuurd, en nog een stuk van het houtwerk rondom de trap. Goed werk!

08
februari
2005

Van je collega's moet je het hebben...

Collega's Xander en Peter waren het er niet mee eens dat ze nergens op deze site genoemd werden. Of ik daar niet even verandering in kon brengen. Niet dat iemand ook maar enig moment geinteresseerd zou zijn in 2 Feyenoord hooligans met een veel te bolle kop, maar goed: bij deze jullie 15 minutes of fame! Ik hoor het wel als jullie m'n zolder komen witten ;)

07
februari
2005

Ff tsjekke

Even gekeken hoe het behang er voor stond. De lijmbubbels zijn grotendeels weggetrokken, op een paar grote na. Die schijnen ook nog wel weg te trekken, maar het kan even duren heb ik begrepen. Verder wat vuilnis buiten gezet, en daarna meteen weer weg want zaalvoetbal gaat voor... een fel bevochten 1-1 gelijkspel tegen het team van Reinier, Martijn en Job.

06
februari
2005

Afplaktape?!

Ondanks mijn pogingen om alles wat ik verf retestrak af te plakken, kwam ik er vandaag achter dat f het tape niet deugt, f de verf zo fout is dat het er gewoon doorheen komt. Dus nu zien mijn deuren er van een meter of 5 afstand erg leuk uit, maar van dichtbij is dat helaas anders. Nou ja, we zien wel.
Ook nog bezoek gehad vandaag: Ren, Lieke, Toon en Dorien kwamen 's middags even langs, leuk!

05
februari
2005

Behang

Vandaag vroeg op, en met DJ naar de Karwei geweest en al het behang daar opgekocht. Geen effen en egaal behang gekozen (hoewel dat wel het strakst is), maar gewoon een iets dikkere variant vinylbehang met een beetje structuur erin.

Lees verder...

04
februari
2005

Verlichting

Even gevraagd of Sebas wilde komen kijken of het mogelijk was om de verlichting te bouwen zoals ik dat zou willen: wat inbouwspotjes aan een dimmer. Scheen geen probleem te zijn. Daarna (veel te) lang zitten ouwehoeren met bier en Glenfiddich.

03
februari
2005

Beetje verven, beetje schuren

Jean Bob heeft zich vandaag uitgeleefd met de schuurmachine. Weer een deur & bijbehorende posten geschuurd. Zelf heb ik n kant van een andere deur wit gelakt, en even wat plafond-platen in de latex gezet. Neef Jan aan de telefoon gehad en die zag het wel zitten om me te helpen met het uitbeuken van de keukenmuur en het neerzetten van een soort van bar. Nu nog even uitzoeken of het een dragende muur is of niet, en zo niet dan kunnen we daar over een week of 2 mee aan de slag. Top!

02
februari
2005

Nog meer foute kleurtjes

Na het Granny groen van gisteren, vandaag de andere toog Mandarijn Oranje geverfd. Jaja, dat belooft wat. Waarschijnlijk moet ik het groene gedeelte nog een keer over verven; de verf heeft niet overal even goed gehecht en gezien het feit dat ik nog precies nul liter over heb, moet ik weer een nieuw blik halen. Bummer.
Verder ook de eerste deurpost geschuurd en geverfd. Donders wat een pauperklus, want het zijn geen normale deurposten... nee, deurposten met 2600 randjes en lerpjes en richeltjes. Ach, het houdt je van de straat zullen we maar zeggen.

01
februari
2005

Foute kleurtjes

Na een fles ammoniak gehaald te hebben bij Willem & Linda om wat vettige stukken muur schoon te maken, meteen maar een stuk geverfd. De 8m2 die met het blik te verven zou zijn, bleek maar 4m2 en ik had uiteindelijk geen druppel verf over. Beetje jammer. Maar goed, ik heb nu een stuk muur in de kleur Granny. Geen idee of ik het nou mooi vind of niet eigenlijk...

30
januari
2005

Foto's

Vandaag zelf even snel wat foto's geschoten. Altijd leuk om later terug te zien hoe het was. Verder ook nog bezoek gehad van Markus en het plafond in het midden van de kamer gewit. Op het moment dat je zelf een plafond gaat witten, zie je eigenlijk pas hoe vies niet-wit het ervoor was.

Lees verder...

29
januari
2005

Inkopen

Vanmiddag met Willem en Sebastiaan grote inkopen gedaan bij de Karwei van Tjeerd Arie. Verf in allerlei foute kleuren, kwasten, rollers, afdekzeil, Bosch schroefboormachine, en allerhande klein grut tegen 20% korting. Das niet verkeerd.
Bij terugkomst bleek moederlief een hoop gedaan te hebben: luxaflex schoongemaakt, garderobe-kamer schoongemaakt en alvast een groot gedeelte van het behang in de slaapkamer verwijderd. Kijk, dat schiet op.

28
januari
2005

Jaaaaaaaaaaaa!

Vandaag de grote dag: tekenen bij de notaris. Gelukkig duurde het allemaal niet zo lang, en nog geen half uur later stond ik weer buiten met 3 paar sleutels in m'n jaszak. M'n ouders hadden allebei vrij genomen, en die kwamen me 's middags meteen helpen. Ze hadden een berg boodschappen en schoonmaakmiddelen meegenomen, erg fijn. M'n moeder is meteen aan het schoonmaken geslagen, en m'n vader heeft wat verlichting geregeld. Kijk, dat is pas een goede start! Rond een uur of 17.00 kwam Willem ook nog even kijken, met een grote fles Glenfiddich in z'n hand. Thanks bro!
's Avonds na Sparta-Helmond Sport kwamen Lourens en DJ Arjen ook nog even kijken onder het genot van een biertje, altijd gezellig. Moe maar voldaan kroop ik die avond in bed... oh nee, dat viel best mee ;)

23
december
2004

Hypotheek is rond!

Vandaag is de hypotheek geaccepteerd door de bank. En dus mocht ik weer 1000 handtekeningen zetten onder allerlei formulieren, contracten, levensverzekeringen, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, bankgaranties en meer van dat soort ongein. Nog maar iets meer dan een maand en dan krijg ik de sleutel!

21
december
2004

Uitstel

Gezien het feit dat de ontbindende voorwaarden morgen verlopen, moet er uitstel aangevraagd worden bij de verkopers. Binnen een week zou de hypotheek-offerte wel geaccepteerd moeten zijn door de bank, en dus wordt er een week uitstel aangevraagd. Gelukkig was dit geen probleem, de opleverdatum zou nu echter ook een week opschuiven. Nou ja, dat is wat mij betreft ook geen probleem.

13
december
2004

Hypotheekofferte

Ik kon gelukkig meteen bij de Hypotheker terecht om een offerte aan te vragen. De baas wilde gelukkig z'n werkgeversverklaring invullen (waarin staat dat men voornemens is mij een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden, bij gelijkblijvende economische omstandigheden, bla bla), en dus kan er weinig meer in de weg staan om dit allemaal eens af te ronden. Uiteindelijk uitgekomen op een hybride hypotheek (spaar/beleggingshypotheek met een stukje aflossingsvrij) van 141.500, waar ook een bouwdepot van 8.000 in zit om een fijne keuken van neer te laten zetten. De hypotheker heeft meteen ook een taxatierapport en bouwtechnokeuring geregeld, voor het luttele bedrag van dik 500 euro. De afzetters van Roest/Staalduinen doen de taxatie, en de geldkloppers van Bouw Techno Keuring Nederland doen de bouwtechnische keuring.

12
december
2004

D handtekening

Of eigenlijk: de handtekeningen. Ik geloof dat ik er wel 1000 heb moeten zetten, wat in dit geval wl erg veel is. Maar goed, alles is getekend en weer bij Johan Ros in de bus gegooid, die het weer naar Bakker & Steffen zal doorsturen. Zo snel mogelijk maar weer bij de hypotheker langs, want er moet een offerte aangevraagd worden die voor de verstrijk-datum van de ontbindende voorwaarden (22 december) geaccepteerd is.

10
december
2004

Koopcontract ontvangen

Vandaag het koopcontract ontvangen. Alles nog maar eens rustig doornemen en dit weekend maar eens een krabbel zetten.

27
november
2004

Voorlopig koopcontract

Johan Ros kwam even een half uurtje langs op de zaak om het voorlopig koopcontract even door te nemen. Voor mij is het allemaal abracadabra, en Johan zou er zorg voor dragen dat de rare of ongewone dingen eruit geschrapt zouden worden. Ik vind het allemaal best, en nu is het dus afwachten op het definitieve koopcontract.

24
november
2004

Bod geaccepteerd!

De verkopers hebben zich gemeld voor 120.000 en dat leek mij een mooie prijs. Johan adviseerde niet verder af proberen te dingen, aangezien de woning dit gewoon meer dan waard was, en de verstandhouding met de verkopers er niet beter op wordt als je je afdingpraktijken te ver doorvoert. En dus is iedereen tevreden met dit bod, en kan het hele zooitje in gang gezet worden! Yeah!

23
november
2004

Bieden...

Johan Ros is wezen kijken, en hij was zeer te spreken over de kwaliteit en afwerking. Meteen doen, adviseerde hij. En dus meteen maar een bod uitgebracht van 112.500. Nog geen uur later hadden ze al een tegenbod uitgebracht van 122.500. Het bleek dat de woning al eens verkocht was geweest voor 121.000 maar dat de kopers de financiering niet rond konden krijgen. Erg veel is er dus niet van de prijs af te halen, maar gezien de kwaliteit van de woning is dat ook niet echt nodig. En dus maar weer een bod gedaan, dit keer van 117.500. Spannend...

17
november
2004

Jazekerrrrrr

Vandaag naar de hypotheker geweest. Voordat het hele circus in gang wordt gezet is het natuurlijk wel fijn om te weten hoe ver je kunt gaan met bieden, en of je nog ruimte hebt voor een nieuwe keuken of iets van die strekking. Bijna 2 uur met die kerel zitten praten, erg veel informatie ingewonnen en de bevestiging gekregen dat ik genoeg ruimte heb om dat huis en een dikke keuken aan te kunnen schaffen. Nu eens nadenken over welke hypotheekvorm we gaan nemen... de maandlasten moeten natuurlijk wel acceptabel blijven.

16
november
2004

Tweede bezichtiging

Een keuze voor een huis maak je niet alleen, en dus had ik gevraagd of mijn ouders ook wilden komen kijken. Die waren er ook erg over te spreken, en dat was voor mij een bevestiging om er mee door te gaan, mits Johan Ros er ook tevreden over is natuurlijk.

11
november
2004

Go for it

Gezien het feit dat er nog meer kapers op de kust waren, een vervolgafspraak gemaakt om nog een keer te gaan kijken, nu met m'n ouders erbij. Ook makelaar Johan Ros gebeld om te vragen of hij me kon begeleiden bij een eventueel aankooptraject. Johan gaat ook een afspraak maken, en als hij de woning de vraagprijs waard vindt, dan moeten we er maar eens voor gaan.

09
november
2004

Huis bezichtigd

Vandaag huis bezichtigd. Na 3 of 4 decepties voor het eerst een huis wat ik wel zag zitten. Lekker ruim, alles is gewoon goed afgewerkt en er hoeft erg weinig aan te gebeuren. Dubbel glas, kunststof kozijnen, CV, de hele bende, en dat alles voor het schamele bedrag van 124.500. Daar gaan we eens een nachtje over slapen.

02
november
2004

Makelaar gebeld

Vandaag Bakker & Steffen gebeld voor de bezichtiging van Russischestraat 48. Had het zien staan op Funda, maar jammer genoeg was iemand anders me voor. Makelaar vertelde me dat ze nog een soortgelijk huis hadden dat net die dag in de verkoop was gegaan; of ik die misschien wilde bezichtigen. Nou ja, kan nooit kwaad, en dus een afspraak gemaakt voor 9 november.