archief

30
april
2010

Wieziet: handige site voor mantelzorgers

Toen in de afgelopen jaren mijn beide oma's hulpbehoevend werden (de ene in ziekenhuis en verzorgingstehuis, de andere in haar eigen woning), heb ik voor hun directe familie een heel simpel weblogje gebouwd. Het heette Moederlog en bood mijn ouders en hun broers en zussen de mogelijkheid om op een afgeschermde website met elkaar te communiceren over het wel en wee van hun (schoon)moeder. Er werd verslag gedaan, er werden afspraken gemaakt en alles kon eenvoudig worden teruggelezen. Beide families waren erg enthousiast, en ook andere mensen die ze er over vertelden reageerden positief.

Samen met Willem en René van Helder heb ik dit concept daarom afgelopen jaar uitgebouwd, en beschikbaar gemaakt voor iedereen: Wieziet. Familie, vrienden en mantelzorgers van zieken, hulpbehoevenden en ouderen kunnen terecht op Wieziet om een bezoekverslag achter te laten, afspraken te maken en een (bezoek)agenda bij te houden.

Wieziet: dé site voor familieleden en mantelzorgers van zieke, oude of hulpbehoevende mensen

Lees verder...

19
april
2006

Server gehacked, maar we zijn er weer

Een of andere zielepoot verveelde zich op 2e paasdag, en vond het leuk om de server waar deze site op draait te hacken. Iemand had hierop nog een oude versie van het open-source content management systeem Mambo draaien, en via een exploit in Mambo in combinatie met een verouderde Linux-kernel, kon deze onverlaat zichzelf toegang verschaffen.

Het enige wat je dan kunt doen is de server opnieuw installeren en van de laatste patches voorzien. Met als resultaat dat je bijna 2 dagen offline bent. Maar goed, we zijn er dus weer.

01
maart
2006

Google zoektermen

Sinds mijn vernieuwde site in november live ging, is het aantal bezoekers dat via Google op mijn site komt sterk gestegen. Veel (combinaties van) woorden waar men op zoekt, zijn logisch naar mijn site terug te herleiden. Maar zo af en toe zitten er ook zoektermen tussen die toch wel behoorlijk opvallen.

Ik heb de leukste, gekste en domste van de afgelopen maanden even verzameld:

wat is er allemaal te doen in ivoorkust
ik verkoop illegaal vuurwerk
je eigen adidas voetbalschoen maken

Lees verder...

03
februari
2006

Deze website nu ook met RSS Feed

RSSDoor veel mensen gewenst, en nu eindelijk ook op deze site aanwezig: een RSS Feed.

Volgens Wikipedia staat RSS voor Really Simple Syndication, maar daarover lopen de meningen nogal uiteen. Ook RDF Site Summary en Rich Site Summary komen voor in diverse bronnen. Ik ga het lekker in het midden houden, het gaat tenslotte om de toepassing en niet om de betekenis.

Lees verder...

31
januari
2006

Fietsjunks design ripoff

Hier baal ik dus van. Collega Peter wees me op onderstaande site, die hij toevallig tegenkwam toen hij op Google aan het zoeken was.

design ripoff

Lees verder...

05
januari
2006

Website uit de lucht

Vanwege problemen met de primaire én secundaire DNS servers (die bijhouden naar welk IP-adres mijn domeinnaam moet verwijzen), is mijn site voor een groot gedeelte van de internetters onbereikbaar geweest. Sterker nog, dat is 'ie nog steeds. Ik hoop dat de hoster de DNS weer snel de lucht in gooit, want dit is bagger zo.

Update 6 januari
Het lijkt er op dat het weer werkt; mocht u of jij mij in de afgelopen 2 dagen mail hebben gestuurd op mijn jellejanvanveelen.nl mailadres, dan graag nog een keer sturen want ik heb geen flauw idee of het aangekomen is.

14
december
2005

Stand van zaken na één maand

Statistieken jellejanvanveelen.nl na 1 maandVandaag is deze website (in vernieuwd jasje) een maand in de lucht. En de statistieken liegen er niet om: 43010 pageviews in de afgelopen maand, tegenover een gemiddelde van 6500 in de voorgaande maanden.

Veel van die pageviews zijn te danken aan de exposure die ik kreeg op screenspire.com, i-marco.nl, dark-i en webcreme.com, en de nominatie voor user met beste homepage op Tweakers.net (die ik -onbescheiden als ik ben- gezien de andere kandidaten best zou moeten kunnen winnen), maar ook het aantal bezoekers dat via Google hier terechtkomt is gigantisch gestegen. Blijkbaar is SEO helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. 

De uitdaging is nu om deze site interessant te houden. Want bezoekers komen alleen maar terug als je regelmatig nieuwe content te bieden hebt. Maar daar ga ik zeker aan werken; voorlopig heb ik nog genoeg ideeën :)

Lees verder...

29
november
2005

Deze site op i-marco.nl en dark-i.com

i-marco.nl en dark-i.com screenshotsKom je net terug van zaalvoetbal, zie je opeens dat je op 2 andere design gerelateerde websites genoemd staat. Na de vermelding op Screenspire.com sta ik nu ook genoemd op de weblog-design verzamelsite van Pivot-adept Marco, en op webdesign showcase dark-i.com.

Lees verder...

27
november
2005

Gravatar icons

Gravatar icon for PelleIk had het vorige week al ingebouwd, maar er nog geen aandacht aan gegeven verder: op www.gravatar.com is het mogelijk om een globally recognized avatar aan te vragen. Een avatar is een klein plaatje of icoontje waarmee je jezelf herkenbaar maakt op bijvoorbeeld een forum of op een weblog.

Lees verder...

15
november
2005

Deze site op Screenspire

screenspire.com screenshot thumbnailIs dat even gaaf.. opeens honderden bezoekers van over de hele wereld, die via screenspire.com bij mijn bescheiden website zijn uitgekomen.

Screenspire is een website die dagelijks een stuk of 5 screenshots toont van websites die er in hun ogen gelikt uit zien. En blijkbaar is mijn site dat ook.

Lees verder...

14
november
2005

Eindelijk live!

Eindelijk, het is zo ver! Na veel uren van hard scripten en een beetje Photoshoppen, durf ik 'm dan toch aan de wereld te tonen. Af is het nog niet, want ik heb nog een hoop dingen die ik toe wil voegen (zoekfunctie, reageren op individuele foto's, smilie & ubb parsing, referrer-spam blocking etc), maar dat wil ik voorlopig even lekker op de lange baan schuiven.

Even in het kort: naast een weblog gaat deze site vooral over mijn fotos en een beetje over mij. Verder heb ik een fijne archief-functie gebouwd en heb ik ook nog allemaal linkjes opgenomen naar vrienden en bekenden, of om andere redenen noemenswaardige websites. Tot slot: reageren kan op elk bericht, maar ook gewoon via de contact-pagina.

Ik hoop dat jullie het mooi vinden, ik ben er zelf in ieder geval wel tevreden over. Het moeilijkste moet in ieder geval nu nog komen: regelmatig wat interessants hier neerzetten. Ik ga het proberen!

12
november
2005

Bedtijd

Donders, het is lang geleden dat ik zo lang doorhaalde om iets af te krijgen. Het is nu 03.00 en ik heb het helemaal gehad. Ik word oud, bah. Morgen maar weer verder dan. Het begint in ieder geval ergens op te lijken.

Trusten!