archief

31
maart
2007

Lichtval

Lichtval

30
maart
2007

Nieuwe videoportal van XS4ALL

Pelle is gescoutGisteren heeft XS4ALL een nieuwe (experimentele) video-dienst gelanceerd: VideoPortal (beta). Zeg maar Youtube, maar dan voor XS4ALL abonnees. En laat ik nou net bij XS4ALL zitten. Even uitproberen dus.

Voor zover ik kan zien is het (nog?) niet mogelijk om (a la Youtube) een filmpje te embedden op je eigen site, maar verder werkt het perfect. Een heel groot voordeel is dat je films van groter dan 100Mb kan plaatsen, want dat kan op Youtube niet. Ook worden je films in meerdere formaten gecodeerd: in Windows Media of in Quicktime, en dan zowel in medium als in high quality. Erg gebruiksvriendelijk.

Check hier de supercoole video die mijn collega's maakten voor de trouwerij van Jantina en mij:
Pelle is gescout.

By Youtube kon ik 'm niet plaatsen (vanwege de bestandsgrootte), maar bij XS4ALL dus wel. Weet ik meteen weer waarom ik daar ookalweer abonnee was ;)

29
maart
2007

Fiat Seicento

Koplamp Fiat Seicento

28
maart
2007

Zwanger

Zwanger

27
maart
2007

Stars and stripes

Amerikaanse vlag, Stars and Strips

25
maart
2007

Basketbal

24
maart
2007

Lamp illusie

Lamp illusie

23
maart
2007

Bloem in Zicht

Bloem in Zicht

21
maart
2007

Helaas, ook dit jaar weer geen Dutch Bloggie

Gisteravond werden de Dutch Bloggies 2007 uitgereikt. Zelf was ik ook genomineerd, en dus uitgenodigd om daar een avondje gratis bier te gaan drinken. Wegens andere bezigheden die ik belangrijker vond, moest ik echter verstek laten gaan. En dat bleek achteraf helemaal geen slechte keuze, want de jury heeft qua winnaars maar weinig goede keuzes gemaakt.

En ik ben blijkbaar niet de enige die dat vindt (zie bijvoorbeeld IN10, Komma Punt Log en Kladblog). Er zal waarschijnlijk nog wel veel meer over geschreven worden, dus ik beperk me even tot de categorie beste fotolog. De genomineerden vind je hier, en het juryrapport hier.

Raar vind ik het dat de jury zelf ook nominaties mag aandragen, raar vind ik de criteria die de jury heeft gehanteerd, raarder vind ik dat een door de jury zelf aangedragen weblog er vervolgens met de prijs vandoor gaat, nog raarder vind ik dat de winnaar eigenlijk niet echt aan hun zelfbedachte criteria voldoet, en het raarst vind ik dat er andere weblogs zijn die er wel meer aan voldoen maar niet gewonnen hebben.

Want ben ik nou echt de enige die niet warm of koud wordt van Gnispen, World in pictures? Veel foto's zouden bij mij in de categorie snapshots vallen. Hier en daar zie ik wel een foto "gemaakt met een fotografisch oog", maar dat is eerder uitzondering dan regel. Word ik er als bezoeker (iets) wijzer van? Niet echt. Zijn de foto's gepresenteerd naar de laatste stand van de technische mogelijkheden? Ook niet. En is het archiefmateriaal gebruiksvriendelijk geordend? Nope. Ik begrijp werkelijk waar niet wat de jury bezield heeft om dit log eruit te pikken als winnaar. Vriendjespolitiek dan? Geen idee, ik ken zowel de jury als de winnaar niet. Maar voor mij ruikt het in ieder geval niet helemaal fris.

Lees verder...

20
maart
2007

Zoom

Zoom

16
maart
2007

Erasmusbrug (3)

Erasmusbrug bij zonsondergang

15
maart
2007

Erasmusbrug (2)

Erasmusbrug

14
maart
2007

Contrails

Contrails, Montevideo, World Port Center, Rotterdam

12
maart
2007

Lampekappen

Lampekap

09
maart
2007

Eekhoorntje (3)

Op verzoek dan weer eens een post met meerdere fotos ;)

Eekhoorn

Lees verder...

08
maart
2007

Groen als gras (2)

Groen als gras

07
maart
2007

Tegenlicht (2)

Tegenlicht

06
maart
2007

Tegenlicht

Blad en gras in tegenlicht

05
maart
2007

Eekhoorntje (2)

Eekhoorn

03
maart
2007

Roodborstje

Roodborstje

02
maart
2007

Koolmees

Koolmees

01
maart
2007

Onlangs opgeleverd: Robeco Zomerconcerten en Motif Funprint

Vanochtend las ik bij Gert-Jan over een (mede door hem) opgeleverd website project. Dat herinnerde mij er weer aan om hier ook weer eens wat van de dingen te laten zien die ik bij Zicht doe.

In de eerste plaats Motif Funprint. Een heel interessant concept, bedoeld om een merk dat printer- en kopieerpapier levert, van een stoffig imago af te helpen. Het draait allemaal om leuke of handige content, die wekelijks (automatisch) uit je printer komt rollen. Automatisch, als je het meegeleverde programma'tje hebt geinstalleerd. En heb je daar geen zin in, dan kun je natuurlijk ook gewoon gebruik maken van de email-reminder.

Screenshot Motif Funprint

Lees verder...

01
maart
2007

Groen als gras

Groen als gras