archief

30
april
2006

Koninginnedag in Elburg II

Koniginnedag in Elburg

29
april
2006

Koninginnedag in Elburg

27
april
2006

Google image-search verbeterd?

Sinds een week of 3 is het aantal bezoekers dat via Google Images naar mijn site heeft doorgeklikt explosief gestegen. Waar dat eerst beperkt bleef tot hooguit 10 stuks per week, waren dat er gisteren al bijna 200.

Google Image results op jellejanvanveelen.nl

Heeft iemand enig idee wat deze plotselinge boost als oorzaak heeft? Heeft Google z'n algoritmes verbeterd? Is er een nieuw datacentrum in gebruik genomen? Of doet de Google-bot maar eens in het half jaar een spider-ronde en ben ik voor het eerst weer eens goed geindexeerd?

26
april
2006

Actiesport, actieprijs

Actiesport, actieprijs: Kopen die schoen!

Ik zeg: kopen die schoen!

21
april
2006

Voorlopige WK selectie bekendgemaakt

Nederlands ElftalVanochtend heeft Marco van Basten z'n voorlopige WK-selectie bekend gemaakt. Het gaat om 33 spelers, waarvan er uiteindelijk nog 10 af zullen vallen. Op 15 mei moet de definitieve selectie bij de FIFA worden ingeleverd.

Ik vond het wel een leuke aanleiding om eens te kijken of we het er over eens kunnen worden wie mee mogen naar het WK, en wie niet. Maar ook: wie hadden er bij de selectie gemoeten maar hebben de boot gemist? En tot slot: wat is jouw favoriete opstelling?
De verlopige selectie ziet er zo uit:

Lees verder...

19
april
2006

Server gehacked, maar we zijn er weer

Een of andere zielepoot verveelde zich op 2e paasdag, en vond het leuk om de server waar deze site op draait te hacken. Iemand had hierop nog een oude versie van het open-source content management systeem Mambo draaien, en via een exploit in Mambo in combinatie met een verouderde Linux-kernel, kon deze onverlaat zichzelf toegang verschaffen.

Het enige wat je dan kunt doen is de server opnieuw installeren en van de laatste patches voorzien. Met als resultaat dat je bijna 2 dagen offline bent. Maar goed, we zijn er dus weer.

17
april
2006

Nog een keer Madurodam

15
april
2006

Madurodam

Madurodam

12
april
2006

Rita Verdonk is zoooo kinderachtig

Rita VerdonkIk had het al niet zo op Rita Verdonk (door de zaak Kalou bijvoorbeeld, hoe kinderachtig kun je zijn), maar wat ik nu weer lees slaat alles. Unicef had haar naam via Google Grant gekoppeld aan een petitie tegen het opsluiten van kinderen van vreemdelingen in detentiecentra. En daar was onze Rita niet van gediend en liet de advertentie verwijderen.
Tijd voor een Google Bomb dus.

Rita Verdonk, Minister Verdonk, Verdonk.

Meer informatie op Kole's Queeste.

11
april
2006

Karel Tomeď - Over Holland

Karel Tomeď - Over HollandEen paar weken terug schreef ik al even kort over het fotoboek Hollandse Velden. Vanavond tijdens het eten heb ik zitten bladeren in het boek Over Holland van luchtfotograaf Karel Tomeď. Ik kocht het een tijdje geleden bij Donner, en ik snap eigenlijk niet waarom ik het zo lang heb laten liggen. Het is een hele dikke pil van bijna 600 pagina's, bomvol met luchtfoto's van Nederland.

Lees verder...

09
april
2006

Respect voor de mensen in de zorg

Met een vriendin, een moeder, een zus en een schoonzus die in de zorg werkzaam zijn, en een vader die vanuit de overheid advies uitbrengt aan die zorg, krijg ik regelmatig verhalen mee van hoe het er aan toe gaat in die sector. En hoe meer van die verhalen ik hoor, hoe meer verbazing zich van mij meester maakt over de arbeidsomstandigheden waar ze mee te maken hebben. En daaraan gekoppeld, hoe meer respect ik krijg voor de mensen in de zorg.

Lees verder...

04
april
2006

Willem en Linda in Kenia / Safari foto's

Willem en Linda zitten sinds januari voor een half jaar in Kenia. Ze doen daar in de sloppenwijken van Kisumu vrijwilligerswerk voor de stichting Christ's Hope. Vorige week waren mijn ouders en de ouders van Linda voor 10 dagen op bezoek. Ze hebben kunnen zien wat Willem en Linda daar doen, maar hebben naast hun werk ook samen lekker kunnen ontspannen. Zo zijn ze 3 dagen op safari geweest, en dat heeft echt prachtige foto's opgeleverd.

Check Willem's supergave foto's hier. En die van mijn vader hier en ook hier.