archief

27
februari
2006

Free Entrance: Extreme Takeover

Gisteravond weer Free Entrance gefotografeerd:

Free Entrance

Lees verder...

26
februari
2006

Hollandse lucht

Wat kunnen Hollandse luchten toch mooi zijn.

Panorama Hollandse wolkenlucht

De grote versie staat hier.

25
februari
2006

Olympische Winterspelen 2006, Turijn: De schaatsuitslagen

Een kleine drie weken geleden schreef ik over de Olympische Winterspelen in Turijn, en dan met name over mijn voorspellingen met betrekking tot het schaatsen. De laatste schaatsafstand zit er inmiddels op; tijd om de balans op te maken.

Voor dit jaar vrees ik echter een rol in de marge, net zoals in Hamar in 1994.

Die uitspraak is in ieder geval gelogenstraft, want in Hamar was er geen enkele keer goud, en dit jaar werd er drie keer de snelste tijd gereden. Sterker nog, er is zelfs beter gepresteerd dan in 2002.

Lees verder...

22
februari
2006

Piet Pelle op zijn Gazelle

Ik zat net even door mijn verzameling in-de-loop-der-jaren-opgeslagen-afbeeldingen te bladeren. Toch leuk wat je dan weer eens tegenkomt:

Piet Pelle op zijn Gazelle

Lees verder...

22
februari
2006

Ik leef nog

Jaja, ik leef nog. Afgelopen weekend even weggeweest, en zowel gisteravond als vanavond was ik ook niet thuis. Even geen tijd voor m'n weblog dus, maar ik beloof dat daar deze week nog verbetering in zal komen. Stay tuned!

16
februari
2006

Grand Hotel Waterloo

Grand Hotel WaterlooOp 4 februari verraste Jantina mij met een weekendje weg. Helemaal buiten mij om had ze een weekendje in een luxe hotel net onder Brussel geregeld. Kijk, dat zijn nog eens leuke verrassingen.

Morgenmiddag vertrekken we dus naar Grand Hotel Waterloo. In de eerste plaats om te relaxen, maar als we ons vervelen dan moeten we maar eens kijken wat er daar in de buurt allemaal te beleven is. Een dagje Brussel of Antwerpen kan natuurlijk altijd. Wellicht even kijken bij het Atomium†(toevallig gaat het zaterdag na een jarenlange renovatie weer open), of misschien juist wel niet de drukte opzoeken en lekker ergens een boswandeling maken.

Iemand nog tips?

15
februari
2006

Mooie lucht

14
februari
2006

Sparta - AZ, part 3

Na deel 1 en 2 hier het laatste deel van mijn Sparta-pics.

Sparta - AZ panorama

Lees verder...

11
februari
2006

Sparta - AZ, part 2

Een week of drie geleden meldde ik al dat ik mocht fotograferen bij Sparta - AZ. Gisteren had ik er al even drie fotos uitgelicht. Vandaag heb ik wat meer tijd gehad om het allemaal even uit te zoeken.

De persoon binnen Sparta waar ik contact mee had gehad, vertelde me dat ik in mijn eigen vak moest blijven. Op advies van een steward ben ik echter achter de boarding gaan staan. Nog dichter op het veld dus. Eerst heb ik achter de goal gebivakkeerd, maar toen ik daar allerlei boze verwijten kreeg (en bier in m'n nek) van 'supporters' die vonden dat ik in de weg stond (ga dan ook gewoon op de tribune zitten denk ik dan...), ben ik naar de cornervlag verhuisd.

Een leuk bijkomend voordeel was dat ik live op TV te zien was†als de bal daar in de buurt kwam.

Maar goed, de fotos dus.

Anthony Obodai en Pius Ikedia
Anthony Obodai en Pius Ikedia

Davy de Fauw en Barry Opdam
Davy de Fauw en Barry Opdam

Lees verder...

10
februari
2006

Sparta - AZ

Sparta - AZ in 3 fotos:

Kenneth Perez

Lees verder...

10
februari
2006

World Press Photo 2005 gewonnen door Finbarr O'Reilly

Winnaar World Press Photo 2005: Finbarr O'Reilly, kind en moeder uit NigerVanochtend is in Amsterdam de winnaar van de World Press Photo 2005 bekend gemaakt. De Canadees Finbarr O'Reilly maakte in de ogen van de jury de beste plaat.

Er vielen ook 3 Nederlanders in de prijzen. Sven Torfinn, die vorige maand al de Zilveren Camera 2005 won, won met die zelfde foto de categorie Mensen in het nieuws. Martin Roemers en Kadir van Lohuizen werden allebei tweede, in de categorieŽn Serie portretten en Actuele vraagstukken.

Check hier alle foto's die in de prijzen zijn gevallen.

09
februari
2006

Nominatie voor een Dutch Bloggie: Beste fotolog

Gisteren zag ik dat ik gewoon genomineerd ben voor een Dutch Bloggie! Whaa!

Op 1 januari gaan de verkiezingen voor de beste weblogs in Nederland, de Dutch Bloggies, van start. Vanaf die datum kan het Nederlandse publiek drie weken lang over veertien verschillende categorieen zijn nominaties aandragen op http://www.dutchbloggies.nl. Naar aanleiding van die eerste ronde krijgen enerzijds het publiek, anderzijds een deskundige jury vanaf 1 februari de mogelijkheid uit de lijsten van meest genoemde nominaties de uiteindelijke winnaars te bepalen.
http://www.dutchbloggies.nl/pers.php

Lees verder...

08
februari
2006

Prachtige landschapsfotos van China

06
februari
2006

Olympische Winterspelen 2006, Turijn: Mijn schaatsprognose

Logo Turijn 2006Aanstaande vrijdag gaan ze van start: de Olympische Winterspelen van 2006 in Turijn. 17 dagen sportplezier. Mijn aandacht zal vooral uitgaan naar het schaatsen; de rest van de wintersporten kan me niet zoveel boeien. Natuurlijk ga ik ook gewoon naar curling, schansspringen en skiŽn kijken, maar het zullen vooral de schaatsers zijn die mij aan de buis gaan kluisteren. Voor zover dat mogelijk is natuurlijk, want veel wedstrijden vinden tijdens werktijd plaats.

De verwachtingen in Nederland zijn -zoals altijd voor de winterspelen- hoog gespannen. Op zich niet zo verwonderlijk natuurlijk, omdat schaatsen (naast hockey en in mindere mate voetbal) de enige sport is waar Nederlanders ťcht goed in zijn. De vorige twee edities van de winterspelen verliepen voor de Nederlandse schaatsploeg uitermate succesvol.

Gianni RommeIn 2002 in Salt Lake City†was er drie keer goud. Jochem Uytdehaage schaatste vanuit relatieve onbekendheid naar twee keer goud en twee wereldrecords op de 5000m en 10000m. Gerard van Velde had eindelijk de klapschaats onder de knie, en hoe. Goud op de 1000m in ook een nieuw wereldrecord.
Naast de gouden plakken was er ook nog vijf keer zilver, waarvan die van Gretha Smit de meeste indruk maakte. Vanuit het niets schaatste de marathon-rijdster bijna†5 seconden onder het bestaande wereldrecord op de 5000m. Jammergenoeg deed Claudia Pechstein het na haar net even iets sneller. Verder was er nog zilver voor Jan Bos (1000m), Jochem Uytdehaage (op de 1500m, die werd gewonnen door een eenmalig boven zichzelf uitgestegen Derek Parra), Renate Groenewold (3000m) en Gianni Romme (10000m).

Anni FriesingerDe spelen van Nagano waren nog succesvoller. Vijf keer goud, vier keer zilver, 2 keer brons. Gouden plakken waren er voor Marianne Timmer, die eerst op de 1000m de torenhoge favoriet Chris Witty versloeg, en als klap op de vuurpijl ook nog eens een wereldrecord op de 1500m reed. Ook was er goud voor Gianni Romme, die het hele jaar al alles en iedereen versloeg op de twee langste afstanden. Tot slot ging Ids Postma er nog vandoor met het goud op de 1000m.

Voor dit jaar vrees ik echter een rol in de marge, net zoals in Hamar in 1994, waar Johan Olaf Koss indrukwekkend huishield. Wie herinnert zich nog de kwade reactie van Bart Veldkamp na de tijd van 13:30 die Koss reed op de 10000m? "Het kan niet! Het kan gewoon niet!".
Inmiddels zijn we 12 jaar verder, en ligt het wereldrecord alweer 33 seconden sneller. Gereden door de Amerikaan Chad Hedrick. En ik denk dat Hedrick de Koss van 2006 gaat worden.

Dit zijn mijn voorspellingen voor de schaatsafstanden:

Lees verder...

05
februari
2006

WK Voetbal 2006 Excel Spreadsheet

WK 2006 Excel SpreadsheetOmdat ik in de afgelopen maanden het een en ander over voetbal geschreven heb, zijn er al best wat bezoekers op mijn site terecht gekomen die op zoek waren naar een Excel-sheet van het WK Voetbal 2006. Tot vandaag was er echter niet zo'n dergelijk Excel-sheet te vinden hier, maar daar is nu dus verandering in gekomen.

Ik vond dit zeer uitgebreide spreadsheet afgelopen week in mijn mailbox. Aan de bestands-eigenschappen te zien is het gemaakt door ene J. Dankers van het bedrijf PMH. Dat zijn veeeel uurtjes van de baas z'n tijd geweest zo te zien. Je kunt gewoon alle standen invullen, en het spreadsheet update dan automatisch direct alle standen en ranglijsten. Erg mooi gedaan. Inclusief een overzicht van alle speelsteden van het WK, en een lijstje met alle voorgaande WK-finales.

Lees verder...

03
februari
2006

Deze website nu ook met RSS Feed

RSSDoor veel mensen gewenst, en nu eindelijk ook op deze site aanwezig: een RSS Feed.

Volgens Wikipedia staat RSS voor Really Simple Syndication, maar daarover lopen de meningen nogal uiteen. Ook RDF Site Summary en Rich Site Summary komen voor in diverse bronnen. Ik ga het lekker in het midden houden, het gaat tenslotte om de toepassing en niet om de betekenis.

Lees verder...

01
februari
2006

Sargasso Battle of the Blogs: Gebrek aan inspiratie of inhoud?

Sargasso Battle ExampleBij Sargasso hadden ze me gespot en opgenomen in hun Battle of the Blogs. Sargasso voorspelt dat 2006 de geschiedenis in gaat als het jaar van de grote Nederlandse weblog-oorlog. En om dat te gaan illustreren, brengen ze maandelijks verslag uit van hun bevindingen in webloggend Nederland.

Mijn bescheiden weblogje staat dus ook in dat overzichtje. Tiende rij, achtste van links. Dit is waarmee de fijne Sargasso scout mijn weblog heeft getypeerd:

Een blik op de legenda leert me dat de achtergrondkleur de frequentie weergeeft. In dit geval is die vies bruin, wat zoveel wil zeggen als dat ik hier niet dagelijks post, en er soms zelfs meerdere dagen tussen twee opeenvolgende posts zitten. Een correcte constatering.

Echter, waar ik me dus niet in kan vinden, is de betekenis van het symbool op dat plaatje: "Gebrek aan inspiratie of inhoud." Are you kidding me? Ik weet niet hoe oppervlakkig de Sargasso-scouts zijn, maar als je mijn website (met regelmatig uitgebreide artikelen zoals hier, hier, hier en hier) dat predikaat meegeeft,†maar ondertussen inhoudsloze weblogs als neukia.nl, jaggle.nl en vkmag.com niet een dergelijke waardering meegeeft, dan begin ik toch sterk te twijfelen aan de geloofwaardigheid van onze Sargasso-vrienden.

Lees verder...