archief

23
december
2004

Hypotheek is rond!

Vandaag is de hypotheek geaccepteerd door de bank. En dus mocht ik weer 1000 handtekeningen zetten onder allerlei formulieren, contracten, levensverzekeringen, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, bankgaranties en meer van dat soort ongein. Nog maar iets meer dan een maand en dan krijg ik de sleutel!

21
december
2004

Uitstel

Gezien het feit dat de ontbindende voorwaarden morgen verlopen, moet er uitstel aangevraagd worden bij de verkopers. Binnen een week zou de hypotheek-offerte wel geaccepteerd moeten zijn door de bank, en dus wordt er een week uitstel aangevraagd. Gelukkig was dit geen probleem, de opleverdatum zou nu echter ook een week opschuiven. Nou ja, dat is wat mij betreft ook geen probleem.

13
december
2004

Hypotheekofferte

Ik kon gelukkig meteen bij de Hypotheker terecht om een offerte aan te vragen. De baas wilde gelukkig z'n werkgeversverklaring invullen (waarin staat dat men voornemens is mij een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden, bij gelijkblijvende economische omstandigheden, bla bla), en dus kan er weinig meer in de weg staan om dit allemaal eens af te ronden. Uiteindelijk uitgekomen op een hybride hypotheek (spaar/beleggingshypotheek met een stukje aflossingsvrij) van 141.500, waar ook een bouwdepot van 8.000 in zit om een fijne keuken van neer te laten zetten. De hypotheker heeft meteen ook een taxatierapport en bouwtechnokeuring geregeld, voor het luttele bedrag van dik 500 euro. De afzetters van Roest/Staalduinen doen de taxatie, en de geldkloppers van Bouw Techno Keuring Nederland doen de bouwtechnische keuring.

12
december
2004

D handtekening

Of eigenlijk: de handtekeningen. Ik geloof dat ik er wel 1000 heb moeten zetten, wat in dit geval wl erg veel is. Maar goed, alles is getekend en weer bij Johan Ros in de bus gegooid, die het weer naar Bakker & Steffen zal doorsturen. Zo snel mogelijk maar weer bij de hypotheker langs, want er moet een offerte aangevraagd worden die voor de verstrijk-datum van de ontbindende voorwaarden (22 december) geaccepteerd is.

10
december
2004

Koopcontract ontvangen

Vandaag het koopcontract ontvangen. Alles nog maar eens rustig doornemen en dit weekend maar eens een krabbel zetten.